Kocka med oss
Boka
Kocka med oss
Vår passion är god mat och vi lagar den gärna tillsammans med er. Boka kick-offen med jobbet, en avtackning för kollegan eller samla ihop kompisgänget för en matlagningskväll hos oss på Lynga Gård.

Vi börjar kvällen i restaurangen med att avnjuta snittar och bubbel. Ni delas samtidigt in i grupper inför upplevelsen att laga en trerätters middag tillsammans med oss. Vi lovar er både hemliga tips och magiska trix. Under matlagningen finns en dryckesbuffé att tillgå med vin, öl och alkoholfritt. Är ni fler än tolv personer ordnar vi vinprovning för den ena gruppen och matlagning för den andra.

Middagen som vi har lagat tillsammans avnjuts med anpassade drycker och vi rundar av middagen med kaffe/te och en liten hembakad kaka.

Oavsett om ni är vana matlagare, nybörjare eller bara ute efter ett trevligt sätt att umgås på – välkomna in i vår värld!

Vill ni beställa egna kockförkläden med logotype eller namn på så ordnar vi gärna det. 450 kr/förkläde med 14 dagars leveranstid.

Detta händer på l'Ecurie
Lördagen den 30 september, kl. 18.00
HORSES & DINNER


Vi startar kvällen med en dressyruppvisning kl. 18.00 i stora manegen med proffsekipage från Hannell Dressage Stable. Därefter är ni välkomna upp i restaurangen för att avnjuta en 3-rätters middag som är något i hästväg. Stallet och vår hästgård är någonting som dagligen inspirerar oss i vårt arbete och kvällen till ära får ni ta del av kökets mest lyckade kreationer. 

Sporten dressyr härstammar från det militära och de rörelser som dressyrekipagen visar upp utfördes tidigare på slagfältet. Dressyr är en av de få sporter där män och kvinnor tävlar på lika villkor. Ryttarens utmaning är att hantera kraften och styrkan av ett 600 kilos djur och få det att se både enkelt och vackert ut. En dans i harmoni.

3-rätters middag med dressyruppvisning 545 kr/person

Dryck tillkommer 

Meny

Pilgrimsmussla med havre, smörsås och blomkål från Ugglarp
*
Hjort-Wallenbergare med säsongens rotfrukter och egenodlade örter
*
Hästspark av äpple med salt kolakräm, mandel och glass på rostat hö 

Lördagen den 7 oktober, kl. 19.00
Djur & Natur SKÖRDEFEST


Vi bjuder in till en halländsk skördefest. Skördefest är festen som hålls när skörden är bärgad. I det gamla bondesamhället var skördefesterna den tidpunkt då förråden var som mest välfyllda med mat. Vi förhöjer vår skördefest med inslag av både svamp och vilt.

4-rätters med tilltugg och välkomstdrink 645 kr/person 

Dryckespaket 495 kr/person  

Söndagen den 15 oktober, kl. 12.00-14.00
Söndagslunch med gående bord genom rök och eld


Innan det är dags att flytta tillbaka klockan till vintertid och mörkret slår till på allvar vill vi lysa upp denna söndagslunch med ett rökigt inslag. Allt för att inte glömma bort doften av sommarens grillade och rökta.

Vi dukar upp en buffé med närproducerade råvaror där vi både har grillat, eldat och rökt. Med lite goda tillbehör, varma soppor och nybakat bröd önskar vi er välkomna på en lite annorlunda söndagsutflykt.

Pris per person 225 kr där dryck tillkommer 

Lördagen den 11 november, kl. 19.00
Klassisk gåsmiddag


Vi dukar fram vår traditionella gåsmiddag och startar med svartsoppa. Därefter serverar vi en knaperstekt gås med äpple, plommon, smörstekt brysselkål och rödkål. Som dessert dukar vi fram en skånsk äppelkaka med hemgjord glass och vaniljsås.

Pris per person 675 kr

Dryckespaket 395 kr/person 

Söndagen den 12 november, kl. 13.00
Fars Dag

Vi firar far med en klassisk gåsmiddag.

Vi dukar fram vår traditionella gåsmiddag och startar med svartsoppa. Därefter serverar vi en knaperstekt gås med äpple, plommon, smörstekt brysselkål och rödkål. Som dessert dukar vi fram en skånsk äppelkaka med hemgjord glass och vaniljsås.

Pris per person 675 kr

Dryckespaket 395 kr/person 

Boka bord
Instagram
l'Ecurie

Lynga Gård 104
311 96 Heberg
Tel: +46 73 440 20 00
info@lecurie.se

Nyhetesbrev Facebook Instagram
Kreera web&design