Välkommen till l'Ecurie
Boka
l'Ecurie
l’Ecurie ligger mitt i en vacker dressyranläggning strax utanför Falkenberg. Här tränar ekipage internationell Grand Prix och ni har möjlighet att boka en egen unik uppvisning innan middagen.

Namnet l’Ecurie [läkuri] betyder stallet på franska och gavs när köket stod klart på gården hösten 2012. Restaurangen är uppförd mitt i hjärtat på en hästgård.

Vi har öppet alla dagar i veckan för bokningar mellan 10-100 personer. Ni kan även boka till våra middagar, gästspel eller vinprovningar. Fira festen eller lägg ledningsmötet hos oss. Vid catering kan vi hjälpa till med allt från dukning till servering.

Närproducerade råvaror i ett modernt kök med rötter i det klassiska.
Läs mer
Köket & Henrik
Köket är inspirerat av det europeiska men de svenska råvarorna är en tydlig bas i matlagningen. Råvarorna är till största möjligaste mån lokalt producerade och ekologiska. Allt lagas med stor omsorg från grodd till tallrik av Henrik Djivjak och hans personal. Läs mer

Detta händer på l'Ecurie
Lördagen den 30 september, kl. 18.00
HORSES & DINNER


Vi startar kvällen med en dressyruppvisning kl. 18.00 i stora manegen med proffsekipage från Hannell Dressage Stable. Därefter är ni välkomna upp i restaurangen för att avnjuta en 3-rätters middag som är något i hästväg. Stallet och vår hästgård är någonting som dagligen inspirerar oss i vårt arbete och kvällen till ära får ni ta del av kökets mest lyckade kreationer. 

Sporten dressyr härstammar från det militära och de rörelser som dressyrekipagen visar upp utfördes tidigare på slagfältet. Dressyr är en av de få sporter där män och kvinnor tävlar på lika villkor. Ryttarens utmaning är att hantera kraften och styrkan av ett 600 kilos djur och få det att se både enkelt och vackert ut. En dans i harmoni.

3-rätters middag med dressyruppvisning 545 kr/person

Dryck tillkommer 

Meny

Pilgrimsmussla med havre, smörsås och blomkål från Ugglarp
*
Hjort-Wallenbergare med säsongens rotfrukter och egenodlade örter
*
Hästspark av äpple med salt kolakräm, mandel och glass på rostat hö 

Lördagen den 7 oktober, kl. 19.00
Djur & Natur SKÖRDEFEST


Vi bjuder in till en halländsk skördefest. Skördefest är festen som hålls när skörden är bärgad. I det gamla bondesamhället var skördefesterna den tidpunkt då förråden var som mest välfyllda med mat. Vi förhöjer vår skördefest med inslag av både svamp och vilt.

4-rätters med tilltugg och välkomstdrink 645 kr/person 

Dryckespaket 495 kr/person  

Söndagen den 15 oktober, kl. 12.00-14.00
Söndagslunch med gående bord genom rök och eld


Innan det är dags att flytta tillbaka klockan till vintertid och mörkret slår till på allvar vill vi lysa upp denna söndagslunch med ett rökigt inslag. Allt för att inte glömma bort doften av sommarens grillade och rökta.

Vi dukar upp en buffé med närproducerade råvaror där vi både har grillat, eldat och rökt. Med lite goda tillbehör, varma soppor och nybakat bröd önskar vi er välkomna på en lite annorlunda söndagsutflykt.

Pris per person 225 kr där dryck tillkommer 

Lördagen den 11 november, kl. 19.00
Klassisk gåsmiddag


Vi dukar fram vår traditionella gåsmiddag och startar med svartsoppa. Därefter serverar vi en knaperstekt gås med äpple, plommon, smörstekt brysselkål och rödkål. Som dessert dukar vi fram en skånsk äppelkaka med hemgjord glass och vaniljsås.

Pris per person 675 kr

Dryckespaket 395 kr/person 

Söndagen den 12 november, kl. 13.00
Fars Dag

Vi firar far med en klassisk gåsmiddag.

Vi dukar fram vår traditionella gåsmiddag och startar med svartsoppa. Därefter serverar vi en knaperstekt gås med äpple, plommon, smörstekt brysselkål och rödkål. Som dessert dukar vi fram en skånsk äppelkaka med hemgjord glass och vaniljsås.

Pris per person 675 kr

Dryckespaket 395 kr/person 

Boka bord
Instagram
l'Ecurie

Lynga Gård 104
311 96 Heberg
Tel: +46 73 440 20 00
info@lecurie.se

Nyhetesbrev Facebook Instagram
Kreera web&design