Restaurangen
Boka
Restaurangen
På hästgården Lynga utbildas dressyrhästar mot internationell Grand Prix och i köket tillreds rätterna i samma anda. Gårdens vackra bronsskulptur av hästen, skapad av Falkenbergssonen Johannes Nielsen heter just ”Anda”.

All mat tillreds från grunden med lokala råvaror och vi värnar om den svenska matkulturen och dess traditioner.

Det är här det skapas. Nya klassiker.
Från grodd till tallrik
Köket är inspirerat av det europeiska men de svenska råvarorna är en tydlig bas i matlagningen. Råvarorna är i möjligaste mån lokalt producerade och ekologiska. Merparten av våra grönsaker och örter kommer från egen odling. Allt tillreds med största omsorg från grodd till tallrik.

Förutom besök i vår restaurang erbjuder vi catering, den lilla konferensen samt arrangerar måltidsupplevelsen ”Kocka med oss”.

För mer information om restaurangen eller bokning på telefon, kontakta Henrik Djivjak, 073-440 20 00
Välkomna att höra av er!
Henrik Djivjak
Kock

Henrik är född och uppvuxen i Halmstad. Efter restaurangutbildningen på Sturegymnasiet väntade fem år i Grythyttan, och en fil. kand. i restaurang och måltidskunskap. Under tiden i Grythyttan arbetade Henrik på societetsrestaurangen Loka Brunn samt anrika Grythyttans Gästgivaregård.

Henrik har varit sous-chef på The Brasserie, Cayman Island och köksmästare på Hennickehammars Herrgård i Värmland. Han har även jobbat i köket på Heagårds Skafferi, Tallhöjdens värdshus och Pio Matsal & Bar.

Numera hittar ni Henrik i köket på Lynga Gård och l’Ecurie.

Konstnär

Henrik är även en hängiven och duktig konstnär, några av Henriks verk hittar ni här i restaurangen. Kolla in Henriks hemsida här www.djivjak.com


Detta händer på l'Ecurie
Lördagen den 30 september, kl. 18.00
HORSES & DINNER


Vi startar kvällen med en dressyruppvisning kl. 18.00 i stora manegen med proffsekipage från Hannell Dressage Stable. Därefter är ni välkomna upp i restaurangen för att avnjuta en 3-rätters middag som är något i hästväg. Stallet och vår hästgård är någonting som dagligen inspirerar oss i vårt arbete och kvällen till ära får ni ta del av kökets mest lyckade kreationer. 

Sporten dressyr härstammar från det militära och de rörelser som dressyrekipagen visar upp utfördes tidigare på slagfältet. Dressyr är en av de få sporter där män och kvinnor tävlar på lika villkor. Ryttarens utmaning är att hantera kraften och styrkan av ett 600 kilos djur och få det att se både enkelt och vackert ut. En dans i harmoni.

3-rätters middag med dressyruppvisning 545 kr/person

Dryck tillkommer 

Meny

Pilgrimsmussla med havre, smörsås och blomkål från Ugglarp
*
Hjort-Wallenbergare med säsongens rotfrukter och egenodlade örter
*
Hästspark av äpple med salt kolakräm, mandel och glass på rostat hö 

Lördagen den 7 oktober, kl. 19.00
Djur & Natur SKÖRDEFEST


Vi bjuder in till en halländsk skördefest. Skördefest är festen som hålls när skörden är bärgad. I det gamla bondesamhället var skördefesterna den tidpunkt då förråden var som mest välfyllda med mat. Vi förhöjer vår skördefest med inslag av både svamp och vilt.

4-rätters med tilltugg och välkomstdrink 645 kr/person 

Dryckespaket 495 kr/person  

Söndagen den 15 oktober, kl. 12.00-14.00
Söndagslunch med gående bord genom rök och eld


Innan det är dags att flytta tillbaka klockan till vintertid och mörkret slår till på allvar vill vi lysa upp denna söndagslunch med ett rökigt inslag. Allt för att inte glömma bort doften av sommarens grillade och rökta.

Vi dukar upp en buffé med närproducerade råvaror där vi både har grillat, eldat och rökt. Med lite goda tillbehör, varma soppor och nybakat bröd önskar vi er välkomna på en lite annorlunda söndagsutflykt.

Pris per person 225 kr där dryck tillkommer 

Lördagen den 11 november, kl. 19.00
Klassisk gåsmiddag


Vi dukar fram vår traditionella gåsmiddag och startar med svartsoppa. Därefter serverar vi en knaperstekt gås med äpple, plommon, smörstekt brysselkål och rödkål. Som dessert dukar vi fram en skånsk äppelkaka med hemgjord glass och vaniljsås.

Pris per person 675 kr

Dryckespaket 395 kr/person 

Söndagen den 12 november, kl. 13.00
Fars Dag

Vi firar far med en klassisk gåsmiddag.

Vi dukar fram vår traditionella gåsmiddag och startar med svartsoppa. Därefter serverar vi en knaperstekt gås med äpple, plommon, smörstekt brysselkål och rödkål. Som dessert dukar vi fram en skånsk äppelkaka med hemgjord glass och vaniljsås.

Pris per person 675 kr

Dryckespaket 395 kr/person 

Boka bord
Instagram
l'Ecurie

Lynga Gård 104
311 96 Heberg
Tel: +46 73 440 20 00
info@lecurie.se

Nyhetesbrev Facebook Instagram
Kreera web&design