Restaurangen
Boka
Restaurangen
På hästgården Lynga utbildas dressyrhästar mot internationell Grand Prix och i köket tillreds rätterna i samma anda. Gårdens vackra bronsskulptur av hästen, skapad av Falkenbergssonen Johannes Nielsen heter just ”Anda”.

All mat tillreds från grunden med lokala råvaror och vi värnar om den svenska matkulturen och dess traditioner.

Det är här det skapas. Nya klassiker.
Från grodd till tallrik
Köket är inspirerat av det europeiska men de svenska råvarorna är en tydlig bas i matlagningen. Råvarorna är i möjligaste mån lokalt producerade och ekologiska. Merparten av våra grönsaker och örter kommer från egen odling. Allt tillreds med största omsorg från grodd till tallrik.

Förutom besök i vår restaurang erbjuder vi catering, den lilla konferensen samt arrangerar måltidsupplevelsen ”Kocka med oss”.

För mer information om restaurangen eller bokning på telefon, kontakta Henrik Djivjak, 073-440 20 00
Välkomna att höra av er!
Henrik Djivjak
Kock

Henrik är född och uppvuxen i Halmstad. Efter restaurangutbildningen på Sturegymnasiet väntade fem år i Grythyttan, och en fil. kand. i restaurang och måltidskunskap. Under tiden i Grythyttan arbetade Henrik på societetsrestaurangen Loka Brunn samt anrika Grythyttans Gästgivaregård.

Henrik har varit sous-chef på The Brasserie, Cayman Island och köksmästare på Hennickehammars Herrgård i Värmland. Han har även jobbat i köket på Heagårds Skafferi, Tallhöjdens värdshus och Pio Matsal & Bar.

Numera hittar ni Henrik i köket på Lynga Gård och l’Ecurie.

Konstnär

Henrik är även en hängiven och duktig konstnär, några av Henriks verk hittar ni här i restaurangen. Kolla in Henriks hemsida här www.djivjak.com


Detta händer på l'Ecurie
Boka bord
Instagram
l'Ecurie

Lynga Gård 104
311 96 Heberg
Tel: +46 73 440 20 00
info@lecurie.se

Nyhetesbrev Facebook Instagram
Kreera web&design